5 tips voor een fitte zomer

Vakantie is voor ontspanning. Maar daarnaast wil je als korfballer natuurlijk wel fit blijven.
Het is zo verleidelijk om tijdens de zomerstop lekker te luieren, veel eten, drinken en vooral weinig te bewegen. Maar deze weken kunnen funest zijn voor je opgebouwde conditie. Als je de hele zomer weinig doet en vervolgens weer volledig er tegenaan moet gaan, is de kans op blessures ook erg groot.
We hebben een paar tips voor je om fit te blijven tijdens de zomerstop. Als het seizoen begint, kun jij er weer tegenaan!

1. Veel water drinken
Een van de makkelijkste stappen om te volgen en eigenlijk het hele jaar door heel belangrijk. Met de warmte zweet je wat meer dan gewoonlijk, waardoor je meer vocht verliest. Het is daarom extra van belang om tijdens de zomer goed op je vocht inname te letten. Voldoende water drinken zorgt er onder andere voor dat je voedingsstoffen naar de cellen getransporteerd worden en het transport van de afvalstoffen en daarnaast reguleert vocht ook ons lichaamstemperatuur.
Tip: zet standaard een leeg glas op het aanrecht die je regelmatig vult en leegdrinkt als je in de keuken bent. Als je uit huis gaat vul je een grote herbruikbare fles en zorg dat deze leeg is als je thuis komt!

2. Blijf bewegen
Het maakt eigenlijk niet uit hoe, maar beweeg! Ga een keertje hardlopen, baantjes zwemmen of speel met warm weer een potje beachvolleybal op het strand. Dagelijks een stuk wandelen doet ook al wonderen! Wil je een stok achter de deur? Neem dan een (tijdelijk) abbonement op de sportschool. Misschien willen je teamgenoten ook wel aan hun conditie blijven werken tijdens de zomerstop en kunnen jullie samen iets organiseren om zo elkaar te motiveren. Plan je workout vooraf in om de mogelijke hitte te vermijden.

3. Hou de balans in gezonde voeding
Lekker barbecuen en ijsjes eten, heerlijk! Daar is de zomervakantie voor. Probeer wel de balans te behouden en wissel af met een lekkere maaltijdsalade op de warme dagen. Maak zelf fruitijsjes om op een gezonde manier lekker snoepend te kunnen afkoelen.

4. Begin de dag goed
Als je de dag begint met een gezond maar verzadigend ontbijt dan heb je later op de dag minder de neiging om teveel te snacken. Hetzelfde geld voor het sporten, doe dit in de ochtend wanneer je nog veel energie hebt. Dan hoef je er niet tegenop te kijken en het geeft je lekkere energie en motivatie voor de dag.

5. Ontspan!
Last but definitely not least.. neem lekker de tijd om te relaxen. We moeten al zoveel, dus leg jezelf vooral niet te veel op tijdens de vakantie. Het is oké om even een stapje terug te doen. Luister goed naar je lichaam en geniet van je rust!

Wil jij ook specifiek je korfbal skills blijven trainen? Kijk dan eens naar onze korfbal thuis categorie!
Trainen met een trainingsladder, je schot oefenen met de schutterskorf; je kunt het allemaal thuis!


Winkelwagen
Scroll naar boven